WYDZIAŁ
REKRUTACJA
DLA STUDENTÓW
DLA PRACOWNIKÓW
DZIAŁALNOŚĆ NAUKOWO - BADAWCZA
ZŁOTE ODZNACZENIE "KOLAGEN"
ERASMUS
ROZKŁADY ZAJĘĆ
KONTAKT Z PRACOWNIKAMI
NAUCZANIE ZDALNE
SESJA
OFERTY PRACY DLA ABSOLWENTÓW
 
 
 

WSPÓŁPRACA Wydziału z firmą „Ozon Food”

WYDZIAŁ

Drodzy Pracownicy i Studenci, z radością i dumą informujemy o podpisaniu umowy o współpracy pomiędzy Uniwersytetem Technologiczno-Humanistycznym im. K. Pułaskiego, a firmą „Ozon Food” reprezentowaną przez jej właściciela Pana Krzysztofa Kiblera. Ozon Food jest liderem technologii ozonowania w Europie Środkowo-Wschodniej, zapewniającym nowoczesne rozwiązania ozonowania dla przemysłu, budującym potencjał polskiej gospodarki szczególnie w obszarze innowacji i nowych technologii.

Umowa jest ważnym krokiem we współpracy pomiędzy Wydziałem, a przedsiębiorcami. Ogromnie nas cieszy, że jednym z elementów porozumienia, obok promocji wspólnych działań badawczo-rozwojowych w środowisku naukowym i społeczno-gospodarczym, organizowania wspólnych konferencji i seminariów, staży i praktyk zawodowych jest, stworzenie przez firmę „Ozon Food” na naszym Wydziale „Laboratorium Badawczo-Rozwojowego Ozon Food”. Uruchomienie laboratorium planowane jest już na wrzesień 2021 roku.

Mamy nadzieję, że nawiązana współpraca przyczyni się zarówno do wzrostu poziomu naukowości, jak również do wzrostu atrakcyjności kierunków studiów realizowanych na naszym Wydziale.

 

dr hab. inż. Marcin KOSTRZEWA prof. UTH

Dziekan

Wydziału Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa

  

 


do góry
wyślij
drukuj





 
Copyright 2020 WICiT