WYDZIAŁ
REKRUTACJA
DLA STUDENTÓW
DLA PRACOWNIKÓW
DZIAŁALNOŚĆ NAUKOWO - BADAWCZA
ZŁOTE ODZNACZENIE "KOLAGEN"
ERASMUS
ROZKŁADY ZAJĘĆ
KONTAKT Z PRACOWNIKAMI
NAUCZANIE ZDALNE
SESJA
OFERTY PRACY DLA ABSOLWENTÓW
 
 
 

Publikacja Prof. dr hab. inż. Małgorzaty Kowalskiej w międzynarodowej encyklopedii

WYDZIAŁ

Szanowni Państwo, zapraszamy do zapoznania się z publikacją prof. dr hab. inż. Małgorzaty Kowalskiej, Kierownika Katedry Zarządzania i Jakości Produktu Wydziału Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa UTH Rad. umieszczonej w międzynarodowej encyklopedii Bailey’s Industrial Oil and Fat Products, która stanowi światowe źródło odniesienia na temat chemii żywności i technologii przetwarzania olejów jadalnych i niejadalnych produktów ubocznych pochodzenia olejowego.

 

Anna Żbikowska, Małgorzata Kowalska, Clyde E. Stauffer:  Fats and Oils in Bakery Products in Bailey’s Industrial Oil and Fat Products, Seventh Edition, edited by Fereidoon Shahidi, Copyright c 2020 John Wiley & Sons, Ltd. Wiley Online Library pp. 187-208. DOI: 10.1002/047167849X.bio075.pub2 

Encyklopedia składa się z siedmiu tomów tematycznych, zawierających opracowania ponad 100 uznanych na całym świecie ekspertów w swoich dziedzinach. Nowa siódma edycja została wyczerpująco zaktualizowana i rozszerzona, aby odzwierciedlić najnowsze osiągnięcia techniczne i trendy w branży.

Bailey's Industrial Oil and Fat Products jest ostatecznym źródłem referencyjnym w zakresie chemii żywności i technologii przetwarzania olejów jadalnych i olejopochodnych niejadalnych produktów ubocznych. Ta obszerna praca, składająca się z siedmiu tematycznych tomów, zawiera prace ponad 100 uznanych na całym świecie ekspertów w swoich dziedzinach. Nowe, siódme wydanie zostało wyczerpująco zaktualizowane i rozszerzone, aby odzwierciedlić najnowsze osiągnięcia techniczne i trendy w przemyśle. Każdy tom obejmuje specyficzny obszar, w tym produkty i zastosowania olejów i tłuszczów jadalnych, technologie przetwarzania, chemię, właściwości i bezpieczeństwo.  

To wydanie zawiera obszerne nowe lub zmienione treści w każdym rozdziale, w tym zupełnie nowy dwudziesto-rozdziałowy tom skupiający się na lipidach i ich związku z ludzkim zdrowiem i chorobami. Nowe tematy obejmują lipidy polarne, analizę triacylogliceroli lipidowych, toksyczność produktów utleniania lipidów, ulepszanie olejów i nasion oleistych poprzez genetykę upraw, oleje morskie jako biodiesel, oleje z kameliny i inne oleje o wysokiej zawartości kwasu alfa-linolenowego, oleje średniołańcuchowe, tłuszcze i oleje w recepturach paszowych dla ryb, nowe preparaty beztransowe, lipidy w chorobach neurodegeneracyjnych i wiele innych.  

Więcej informacji w opisie publikacji: Bailey’s Industrial Oil and Fat Products, 7 Volume Set, 7th Edition | Wiley


do góry
wyślij
drukuj





 
Copyright 2020 WICiT